• Mamamassage

    Lieve mama
     
    Wat een topprestatie!
     
    Eerst was je 9 maanden zwanger en na de intense arbeid van de bevalling sta je nu dag en nacht paraat om te voeden, tillen, wiegen, spelen, knuffelen, troosten, verschonen en zo veel meer.
     
    Je kleintje komt niets te kort, maar hoe gaat het eigenlijk met jou? Lukt het om naast dat intens liefhebben van je baby’tje ook aandacht te geven aan jezelf?
     
    Ik denk dat ik het antwoord ken.
    Als mama iets voor zichzelf wil doen gaat baby vaak huilen. Dan heeft ie honger of krampjes, ligt ie net heerlijk te slapen op mama’s borst of doet ie iets dat te schattig is om van weg te kijken.
    Mama’s moeten me-time inplannen en vastleggen, en als het echt wil lukken ga je best even uit huis.
     
    Een massage is de perfecte postpartumtraktatie voor jezelf, want liefdevolle aandacht voor je lichaam ondersteunt je herstel, zowel fysiek als emotioneel.
    Waar massages in andere culturen een belangrijk onderdeel vormen van de postpartum zorg, worden ze bij ons nog vaak als een luxe gezien. Onterecht, met al die voordelen voor dat fantastische, maar o zo vermoeide lijf.
     
    Een goede massage belooft diepere rust, lossere spieren en minder pijnlijke gewrichten.
    Ze werkt vochtafdrijvend, brengt je mamahormonen wat meer in balans en als je borstvoeding geeft heeft dit alles een positief effect op je melkproductie.
    De warme aanraking helpt je bovendien om opnieuw in verbinding te komen met je lichaam en als kers op de taart staat een ontspannen mama gelijk aan een ontspannen kindje.
     
    Massages zijn altijd op jouw maat: jij geeft aan waar je behoefte aan hebt. Met de glimlach liggen genieten, een traantje wegpinken of lekker in slaap vallen, het kan en mag allemaal tijdens jouw welverdiende pauze.
     
    Je bent zo ongelooflijk hard welkom!
     
    Warme groetjes
    Karolien
    Graag even je aandacht voor

     

    Massage na een keizersnede

     

    Ben je bevallen met een keizersnede, dan wacht je minstens 6 weken vooraleer je je laat masseren.

     

    Contra-indicaties

     

    Bij ziekte word je niet gemasseerd. Uiteraard om besmetting te voorkomen, maar ook omdat de vrijgekomen afvalstoffen je in eerste instantie nog wat zieker en vermoeider kunnen maken.

    Over een ontsteking mag eveneens niet gemasseerd worden, dus vermeld het steeds op voorhand als de kans bestaat dat je ergens een ontsteking hebt. Hetzelfde geldt voor spataders.

    Stel je massage ook zeker uit bij huidaandoeningen, recente operaties en fracturen.

    Massage bij kanker moet in sommige gevallen vermeden worden, dus vraag dit zeker na bij je oncoloog.


    Bij twijfel, raadpleeg eerst je arts of gynaecoloog.